Danas u Srbiji preovladava promenljivo oblačno i nestabilno vreme, lokalno sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Prema poslednjim osmatranjima, u 13 časova, u Srbiji je umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Nažalost, ponegde ima i vremenskih nepogoda u vidu obilne kiše za kratko vreme i grada. Slično vreme zadržava se do kraja dana, očekuju nas pljuskovi sa grmljavinom, a ponegde su moguće i vremenske nepogode u vidu grada i obilne kiše.

Radarska slika - 24. maj 1245h (RHMZ)
Radarska slika – 24. maj 1245h (RHMZ)
Satelitski snimak - 24. maj 1245h (SAT24)
Satelitski snimak – 24. maj 1245h (SAT24)

Jači oblačni sistem trenutno se nalazi u centralnoj i zapadnoj Srbiji i u južnoj i jugoistočnoj struji ovi padavinski oblaci kreću se dalje prema severozapadu zemlje. Severnije od Kruševca, odnosno istočnije od Kragujevca uz Moravu trenutno ima i lokalne pojave sugradice i grada. U narednim satima pljuskovi praćeni grmljavinom očekuju se u severnom delu Pomoravlja, Šumadiji, zapadnoj Srbiji i u Beogradu. U kasnijim poslepodnevnim i večernjim satima očekuje se novi lokalni razvoj oblaka uz pojavu pljuskova sa grmljavinom u većem delu zemlje. Ponegde se očekuje i više od 25mm vodenog taloga za 12 sati, a u zapadnoj Srbiji i Sremu lokalno i više od 40mm.

Ukoliko želite da budete u koraku sa vremenom pratite nas na društvenim mrežama: Facebook stranica, Google + stranica, Twitter profil. Pratićemo dalji razvoj oblačnosti tokom dana. Na ovoj stranici možete pratiti radarske snimke i električna pražnjenja.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…