U utorak će u Srbiji preovladavati malo do umereno oblačno i toplo vreme, sa dužim sunčanim intervalima. Nešto više oblaka biće na severu i zapadu Vojvodine, naročito u drugom delu dana – pa će sunčani intervali tamo biti znatno ređi. Najpre se na severu u noći ka sredi očekuje prolazak hladnog fronta, a u sredu tokom dana i u ostalim predelima. Front će nam doneti osim zahlađenja i pojačanog vetra i prolaznu kišu u većini predela.

Maksimalne temperature (GFS) - 24. jun 2015
Maksimalne temperature (GFS) – 24. jun 2015
UTORAK:

Malo do umereno oblačno, na severu i zapadu Vojvodine u drugom delu dana umereno do potpuno oblačno vreme. Biće toplo i posle dužeg perioda maksimalne temperature biće u celoj zemlji više od 25°C. Jutro će biti prohladno, temperature će se kretati između 9 i 14ºC, dok će tokom dana biti znatno toplije uz maksimalne temperature između 26 i 30ºC. Duvaće slab do umeren vetar južnih smerova, kasnije posle podne i uveče severozapadni koji će u Vojvodini biti na udare i jak.

SREDA:

U sredu će preovladavati umereno do potpuno oblačno vreme, ponegde sa slabom do umerenom kišom. Više padavina biće na zapadu i u centralnim predelima, a najmanje na severu i istoku zemlje. Biće uslova i za kratkotrajne pljuskove praćene grmljavinom. Vetar slab do umeren, uglavnom severozapadni. Minimalne temperature kretaće se od 11 do 15ºC, a maksimalne dnevne od svega 18ºC na severu i zapadu do 28ºC na krajnjem istoku.

ČETVRTAK:

U četvrtak će preovladavati promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme, sa sunčanim intervalima. Kratkotrajna kiša i pljuskovi mogući su jedino na jugu zemlje. Jutro prohladno, dok će tokom dana većinom biti toplije u odnosu na sredu – jedino na istoku će četvrtak biti hladniji, ali će temperature biti preko 20°C i u tim predelima.

Od juče je na portalu u funkciji nova desetodnevna prognoza! Za detaljniju prognozu za Vašu lokaciju svakako se možete poslužiti ovom sada još boljom „alatkom“. Više informacija o redizajnu i unapređenju ove prognoze možete pročitati u članku objavljenom juče.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…