Nakon kišovite nedelje i u većem delu zemlje suvog ponedeljka uz sunčane intervale, u Srbiji sledi još jedan dan koji će nas bar kada su vremenske prilike u pitanju podsetiti da je proleće blizu. Iako ćemo biti pod uticajem ciklonske aktivnosti, zadržaće se promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima. Jedino je u Timočkoj i Negotinskoj krajini moguća slaba rosulja (sipeća kiša), dok će u ostatku zemlje tek u kasnim poslepodnevnim i večernjim časovima uz lokalni razvoj oblaka biti uslova za kratkotrajnu kišu ili pljusak. Biće toplo za ovo doba godine. U sredu pogoršanje vremena uz kišu i pljuskove, a temperatura će biti u padu. U višim planinskim predelima očekuju se susnežica i sneg. U sredu i četvrtak će ukupno pasti uglavnom između 10 i 20mm kiše, a lokalno i više.

visibabe (Foto: nasecvece.com)
visibabe (Foto: nasecvece.com)
UTORAK:

U utorak će preovladavati promenljivo oblačno vreme, u većini mesta sa dužim sunčanim intervalima i suvo. U Timočkoj i Negotinskoj krajini pretežno do potpuno oblačno, uz mogućnost pojave slabe rosulje (sipeće kiše). U kasnim poslepodnevnim i večernjim satima u ostatku zemlje uz lokalni razvoj oblaka mogući su pljuskovi kiše. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u južnom Banatu povremeno jak.  Jutarnje temperature kretaće se od 3 do 6ºC, a maksimalne dnevne između 9ºC na krajnjem istoku i čak 18 stepeni koliko se očekuje na zapadu zemlje.

Prognoza vremena za BeogradPromenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. U kasnim poslepodnevnim i večernjim satima postoji manja mogućnost za kratkotrajnu kišu ili pljusak. Vetar slab do umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 6ºC, maksimalna dnevna 17ºC.

SREDA:

U sredu će preovladavati pretežno do potpuno oblačno vreme, mestimično sa kišom, a mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom. Samo u višim planinskim predelima padaće susnežica i sneg. U prvom delu dana većinom će se zadržati suvo vreme, a više padavina očekuje se u kasnim poslepodnevnim i večernjim časovima. Vetar u prvom delu dana slab istočni i severoistočni, u drugom delu dana u skretanju na severni i severozapadni uz jačanje. Jutarnje temperature biće u intervalu od 3 do 7 stepeni, a maksimalne dnevne od 8 do 14ºC – u poslepodnevnim satima temperatura će biti u padu, a najniže temperature meriće se na severu Vojvodine.

Prognoza vremena za BeogradPretežno do potpuno oblačno vreme, od sredine dana povremeno sa kišom i pljuskovima koji mogu biti praćeni i grmljavinom. Vetar slab do umeren, uglavnom istočni, u noći ka četvrtku u skretanju na severni i severozapadni. Jutarnja temperatura 7ºC, maksimalna dnevna oko 13 stepeni.

Kiša-vetrobran-put (Izvor: vijesti-x.com)
Kiša-vetrobran-put (Izvor: vijesti-x.com)
ČETVRTAK:

Zadržaće se pretežno do potpuno oblačno vreme, mestimično sa kišom. Samo u višim predelima očekuju se susnežica i sneg. Krajem dana prestanak padavina. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni. Temperature će biti niže u odnosu na prethodna dva dana – u jutarnjim satima između 3 i 6ºC, tokom dana od 6 do 12ºC.

Prognoza vremena za BeogradKao i u ostatku zemlje oblačno, povremeno sa kišom. U kasnim poslepodnevnim / večernjim satima prestanak padavina. Duvaće slab do umeren zapadni vetar. Minimalna temperatura 6ºC, maksimalna dnevna oko 9 stepeni.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…