I u naredna dva dana nastavlja se period promenljivog vremena sa povremenim padavinama i temperaturama ispod prosečnih vrednosti. Na planinama južne i istočne Srbije u četvrtak u večernjim satima i u noći ka petku očekuju se i prve snežne pahulje, ali iznad 1700m nadmorske visine.

Visina nulte izoterme (MP-GFS) - 11. okt uveče
Visina nulte izoterme (MP-GFS) – 11. okt uveče

SREDA:

Sredu će obeležiti promenljivo oblačno i suvo vreme u celoj zemlji. Tokom dana će se smenjivati oblačni i sunčani intervali, dok se u jutarnjim satima očekuje i mestimična pojava sumaglice ili magle. Više oblaka očekuje se u južnim, a više sunca u severnim predelima zemlje. Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 7°C, a maksimalne dnevne od 10 do 13°C.

BEOGRAD: Promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. U jutarnjim satima moguća je pojava sumaglice, naročito u okolini Beograda. Vetar slab do umeren severozapadni. Jutarnja temperatura oko 6°C, a maksimalna dnevna do 12°C.

ČETVRTAK:

Već u noći ka četvrtku na jugu se očekuje jače naoblačenje, dok će se u ostalim predelima zadržati promenljivo oblačno vreme. Tokom dana oblačnost će se proširiti do Vojvodine, a slabe do umerene kiše biće u južnim i istočnim predelima zemlje – naročito u drugoj polovini dana. U Vojvodini malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima i suvo. U večernjim satima i u noći ka petku, na planinama iznad 1700m nadmorske visine moguće su prve snežne pahulje. Jutarnje temperature kretaće se između 2 i 6°C, a maksimalne dnevne od 10°C na jugu i u centralnim krajevima do 14°C na severu.

BEOGRAD: U glavnom gradu u četvrtak tokom većeg dela dana pretežno do potpuno oblačno i suvo. Očekuju se i kraći sunčani periodi. Jutarnja temperatura 6°C, maksimalna dnevna oko 12 stepeni.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…