U našem prethodnom pisanju najavili smo kišovito vreme u prvom delu sedmice, pa čak i mogućnost grmljavine u pojedinim predelima naše zemlje, što se upravo i događa. Više informacija pronađite na našoj facebook stranici. Grmljavina svakako nije uobičajena pojava na našim prostorima u ovo doba godine, ali je ona osmatrana i uz sneg, dok je učestalost te pojave jednom u nekoliko godina. Doći će i do najavljenog zahlađenja, do pada temperatura doći će u četvrtak. Ovoga puta nećemo ići daleko sa prognozom, budući da vas koliko već sutra očekuje nova detaljna prognoza za drugi deo sedmice.

Električna pražnjenja oko 2130h - 18. novembar 2014
Električna pražnjenja oko 2130h – 18. novembar 2014
Radarska slika u 2115h - 18. novembar 2014
Radarska slika u 2115h – 18. novembar 2014

U sredu će u Srbiji preovladavati umereno do potpuno oblačno vreme, ponegde sa kraćim sunčanim intervalima. Ponegde se očekuje i kiša, uglavnom u južnoj i istočnoj polovini zemlje. Na krajnjem jugoistoku i sutra je moguća pojava grmljavine. Jutarnje temperature kretaće se između 6 i 9ºC, a maksimalne dnevne od 9 do 14 stepeni.  U višim planinama kiša će preći u susnežicu i sneg, tamo gde bude padavina – podrazumeva se. Duvaće slab zapadni i severozapadni vetar, a u Vojvodini kasnije poslepodne i uveče umeren.

U četvrtak se očekuje promenljivo oblačno vreme, a mestimično je moguća slaba do umerena kiša, uglavnom na istoku zemlje. Na severu i zapadu većinom će se zadržati suvo vreme uz sunčane intervale. Duvaće uglavnom umeren zapadni i severozapadni vetar, koji u Vojvodini i na krajnjem istoku može biti povremeno i jak. Jutarnje temperature kretaće se između 5 i 8ºC, a maksimalne dnevne od 8 do 12ºC. Na planinama iznad 1250m nadmorske visine provejavaće slab sneg, uz formiranje simboličnog snežnog pokrivača.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…