U periodu do vikenda očekuje nas nestabilno vreme, uz lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom, naročito u sredu i četvrtak. Lokalno se očekuju obilnije padavine, a moguće je i nevreme sa gradom i jakim vetrom.

U jučerašnjoj prognozi najavili smo nestabilan nastavak sedmice uz dosta kiše. Tako će i biti. Danas je bilo uglavnom suvo, jedino je na istoku zemlje bilo ozbiljnijeg razvoja konvektivne oblačnosti. Od srede, u celoj zemlji se očekuje nestabilno vreme uz lokalni razvoj oblaka, pa će biti pljuskova i grmljavine, a ponegde su moguće i vremenske nepogode. Slično vreme će se zadržati i u četvrtak, kada se očekuju i obilnije padavine mestimično. Od petka stabilnije uz košavu.

Nevreme na ulicama Beograda (Foto: Tanjug)

Maksimalne temperature u sredu kretaće se između 20 i 25ºC, a u četvrtak od 18 do 23ºC. Dakle neznatno svežiji biće četvrtak, ali će temperture biti u okviru proseka.

U petak nas očekuje manje padavina, uz inteziviranje košave. Duvaće umeren, na udare i jak istočni i jugoistočni vetar, što će svakako smanjiti šansu za ozbiljniji razvoj oblaka, a temperature će u petak i subotu biti slične onim u četvrtak – dakle oko i malo ispod 20ºC. Umerena, u košavskom području povremeno i jaka košava zadržala bi se do ponedeljka – utorka, kada se očekuje njeno slabljenje.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…