U prvih nekoliko dana naredne sedmice u Srbiji se očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme, sa lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni grmljavinom. Svakako, očekuju se i duži sunčani intervali, naročito u sredu – kada bi lokalne nestabilnosti u potpunosti izostale. Temperature će biti u okviru proseka za kraj juna i sam početak jula meseca i svakim danom biće neznatno više u odnosu na prethodni. Tako će maksimalne temperature u sredu dostizati 30°C.

Sinoptička situacija (GFS) - 30. jun 2015
Sinoptička situacija (GFS) – 30. jun 2015
PONEDELJAK:

U ponedeljak će preovladavati promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa sunčanim intervalima. Od sredine dana očekuje se ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Jutarnje temperature kretaće se između 14 i 17°C, a maksimalne dnevne od 24 do 28°C.

U Beogradu bez razlike u odnosu na ostatak zemlje. Jutarnja temperatura oko 17°C, a maksimalna dnevna 27°C.

UTORAK:

U utorak se zadržava promenljivo oblačno i nestabilno vreme, uz ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom u drugom delu dana. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Minimalne temperature kretaće se od 14 do 18°C, a maksimalne dnevne od 25 do 28 stepeni.

U Beogradu bez razlike u odnosu na ostatak zemlje. Jutarnja temperatura oko 18°C, a maksimalna dnevna 27°C.

SREDA:

Trećeg dana nove radne sedmice treba očekivati stabilizaciju vremenskih prilika. Preovladavaće pretežno sunčano i toplo vreme. Duvaće slab, uglavnom severni i severoistočni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 13 i 18°C, a maksimalne dnevne od 26 do 30 stepeni. Biće ovo uvod i visoke letnje temperature koje nas očekuju u drugoj polovini predstojeće sedmice, ali ekstremi sa temperaturama iznad 35°C se ne očekuju.

U Beogradu će minimalna temperatura biti oko 18°C, a tokom dana živa u termometru će dostići 29 stepeni.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…