Tokom prva dva dana nove radne sedmice u Srbiji će preovladavati umereno do potpuno oblačno vreme sa mestimičnom kišom i padom temperature koji će se u svim predelima osetiti u utorak.

Ukupna količina padavina u ponedeljak i utorak (GFS)
Ukupna količina padavina u ponedeljak i utorak (GFS)

PONEDELJAK:

Već u prepodnevnim satima na severu i zapadu zemlje očekuje se jače naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima mestimično. Padavine će se u drugom delu dana proširiti i na većinu ostalih predela, a na jug tek u noći ka utorku. U proseku se očekuje 10 do 20mm vodenog taloga. Vetar slab do umeren promenljivog smera, uglavnom južni i jugoistočni. Jutarnje temperature kretaće se između 9 i 12°C, a maksimalne dnevne od 13°C na krajnjem severu do 22°C na jugu zemlje.

BEOGRAD: Pretežno do potpuno oblačno. U prvom delu dana zadržaće se suvo vreme, dok se kiša očekuje u drugom delu dana. Vetar slab do umeren istočni i jugoistočni, u večernjim satima u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura oko 12°C, a maksimalna dnevna 18°C.

Kako će vremenske prilike uticati na hronične bolesnike i meteoropate pročitajte u našoj biometeorološkoj prognozi.

UTORAK:

U utorak se očekuje pretežno do potpuno oblačno vreme, u centralnim, istočnim, južnim i jugozapadnim predelima sa slabom do umerenom kišom. U navedenim predelima u proseku se očekuje 15 do 25mm vodenog taloga. Na severu i zapadu zemlje zadržaće se suvo vreme. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 7 i 12°C, a maksimalne dnevne od 11 do 15 stepeni.

BEOGRAD: Pretežno do potpuno oblačno, tokom noći i u prvom delu dana sa slabom do umerenom kišom. U poslepodnevnim satima prestanak padavina. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura 10°C, a maksimalna dnevna 12°C. Najhladnije će biti u večernjim časovima kada će se temperatura spustiti na oko 8°C.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…