Prva dva dana poslednje nedelje juna obeležiće promenljivo i nestabilno vreme sa čestom pojavom pljuskova i grmljavine, usled prolaska hladnog frontalnog poremećaja. Uz okretanje vetra na severni i severozapadni uslediće i pad temperatura za 5 do 10°C, pa će tako naredna tri dana biti prijatnije, a naročito u utorak. Od četvrtka ponovni porast temperatura.

Sinoptička situacija (GFS) - 27. jun 2016
Sinoptička situacija (GFS) – 27. jun 2016

PONEDELJAK:

U prvom delu dana suvo i malo do umereno oblačno, sa dužim sunčanim intervalima. U drugom delu dana povećanje oblačnosti uz lokalne pljuskove i grmljavinu širom zemlje, a najpre na severu i zapadu. Biće uslova i za vremenske nepogode sa gradom i obilnom kišom mestimično. U prvom delu dana duvaće slab vetar promenljivog smera, posle podne uglavnom umeren severni i severozapadni, tokom samog prolaska fronta i u zoni pljuskova ponegde jak.

Minimalne temperature kretaće se između 17 i 21°C, a maksimalne dnevne od 28 do 32°C. U Beogradu jutarnja temperatura 21°C, maksimalna dnevna do 31°C.

UTORAK:

Promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Biće i kraćih sunčanih perioda. Temperature će biti niže u odnosu na prethodne dane, pa će biti prijatnije. Vetar uglavnom umeren, zapadni i severozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između 15 i 19°C, a maksimalne dnevne od 23 do 27°C. U Beogradu minimalna temperatura oko 18°C, a maksimalna dnevna 26°C.

SREDA:

U sredu treba očekivati stabilizaciju i pretežno sunčano vreme, uz manji porast dnevnih temperatura u odnosu na utorak. Vetar slab do umeren, severni i severoistočni.

Jutarnje temperature od 13 do 17°C, a maksimalne dnevne između 26 i 29°C.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…