Još danas i sutra u Srbiji se zadržava pretežno sunčano i toplo vreme. Već sutra krajem dana u zapadnim i severnim predelima očekuje se lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, a od četvrtka i u ostatku zemlje. Nestabilno vreme sa kišom i lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom zadržaće se sve do kraja sedmice, a u danima vikenda treba očekivati i pad temperature.

Sinoptička situacija (GFS) - 11. septembar 2014
Ciklon sa centrom u Đenovskom zalivu u četvrtak

U sredu se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vreme, a jedino se na zapadu i severu zemlje u kasnijim poslepodnevnim i večernjim satima očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Minimalne temperature kretaće se između 14 i 17ºC, a maksimalne dnevne od 24 do 29ºC.

U četvrtak će preovladavati promenljivo oblačno vreme, u drugom delu dana mestimično sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom – uglavnom na zapadu i severu zemlje, kao i u centralnim predelima. Na istoku i jugu zadržaće se uglavnom suvo vreme, mada i tamo može biti razvoja oblaka. Minimalne temperature biće u intervalu od 14 do 18ºC, a maksimalne dnevne kretaće se između 25 i 29ºC.

Ukupna količina padavina do subote - 13. septembra 2014 (GFS model)
Ukupna količina padavina do subote – 13. septembra 2014 (GFS model)

U petak i za dane vikenda zadržava se promenljivo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima. Maksimalne temperature u petak će se krati između 23 i 27 stepeni, dok u subotu treba očekivati dalji pad temperatura, pa bi se maksimalne dnevne kretale uglavnom između 18 i 24ºC.

Preciznija prognoza za period od petka sledi sutra ili u četvrtak, a do tada ne zaboravite da instalirate našu Android aplikaciju i na taj način budete stalno informisani o aktuelnim dešavanjima! 🙂 Aplikaciju za vaš pametni uređaj možete preuzeti sa Google Play Store servisa.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…