Već tokom noći u severne predele naše zemlje stiže hladni front, donoseći kratkotrajnu promenu vremena – pad temperature i kišu mestimično. Sutra tokom dana ponegde su mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom, najpre u južnoj polovini zemlje. Već u petak ponovo više sunca i porast temperatura.

Tokom noći oslabljeni hladni front zahvatiće Vojvodinu i glavni grad, donoseći pad temperature i mestimično kišu ili pljusak. Sutra tokom dana front će se proširiti i na ostatak zemlje, donoseći pad temperature i padavine tek ponegde. Vetar će okrenuti na zapadni i severozapadni, ali će biti slabiji od današnje košave. Maksimalne temperature u četvrtak kretaće se između 17 i 20ºC.

Analiza sinoptičke situacije 07.05 12UTC (chmi.cz)Već u petak ponovo stabilno u celoj zemlji, uz dosta sunca. Samo u planinskim predelima južne i centralne Srbije može biti sporadične pojave kratkotrajnih pljuskova. Minimalne temperature biće u intervalu od 7 do 11ºC, a maksimalne dnevne od 21ºC na jugu do 24ºC u zapadnoj Srbiji i Sremu. Vetar uglavnom slab, severnih smerova.

U subotu ponovo kratkotrajna destabilizacija, ali bez bitnijih promena temperatura, dok nas u nedelju najverovatnije ponovo očekuje pretežno sunčano vreme uz verovatno najviše temperature ove sedmice – oko 25ºC.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…