U četvrtak i petak u Srbiji se zadržava uglavnom pretežno sunčano i toplo vreme sa maksimalnim temperaturama do 35°C. U kasnijim poslepodnevnim i večernjim časovima uz lokalni razvoj oblaka biće uslova za ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom. Značajnija promena vremena odigraće se u danima vikenda kada se očekuju kiša, pljuskovi sa grmljavinom i pojačan vetar koji će nam doneti zahlađenje.

Maksimalne temperature (GFS) - 3. septembar 2015
Maksimalne temperature (GFS) – 3. septembar 2015
Maksimalne temperature (GFS) - 6. septembar 2015
Maksimalne temperature (GFS) – 6. septembar 2015

ČETVRTAK:

U četvrtak će preovladavati pretežno sunčano i toplo vreme. U ranim jutarnjim časovima ponegde (uglavnom u Vojvodini) može biti malo oblaka, dok se lokalni razvoj konvektivne oblačnosti očekuje kasnije popodne i u večernjim časovima. Biće uslova i za ređe lokalne pljuskove sa grmljavinom, uglavnom u planinskim predelima i na severu i zapadu zemlje. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera. Jutarnje temperature kretaće se između 17 i 21°C, a maksimalne dnevne od 31 do 35°C.

BEOGRAD: U Beogradu pretežno sunčano. Rano ujutru može biti nešto više oblaka, dok u kasnim poslepodnevnim i večernjim satima ima uslova za kratkotrajan pljusak. Vetar slab, promenljivog smera, uglavnom severni i severoistočni. Jutarnja temperatura 21°C, maksimalna dnevna 33°C.

PETAK:

Tokom većeg dela dana zadržava se pretežno sunčano i toplo vreme. U kasnijim poslepodnevnim i večernjim časovima uz lokalni razvoj oblaka uglavnom na zapadu i severu zemlje mogući su lokalni pljuskovi. Vetar slab do umeren promenljivog smera, uglavnom zapadni i severozapadni. Jutarnje temperature biće između 16 i 20°C, a maksimalne dnevne kretaće se od 29°C na krajnjem severu do 34°C na krajnjem istoku i jugoistoku.

BEOGRAD: Pretežno sunčano, kasnije poslepodne i uveče nešto više oblaka uz manju šansu za kratkotrajni pljusak. Minimalna temperatura oko 20°C, maksimalna dnevna do 32°C.

DANI VIKENDA:

U subotu će preovladavati promenljivo oblačno vreme sa sunčanim periodima i mestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom – uglavnom u drugom delu dana i u večernjim časovima. Biće uslova i za vremenske nepogode da gradom i olujnim vetrom. Na severu i zapadu zemlje već tokom dana pad temperatura, u ostalim predelima tokom noći ka nedelji. Vetar uglavnom umeren zapadni i jugozapadni, krajem dana u skretanju na severni i severozapadni.

Promena temperature 24h (GFS) - 6. septembar 2015
Promena temperature 24h (GFS) – 6. septembar 2015

U nedelju takođe promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom – uglavnom južno od Beograda. Duvaće umeren, ponegde na udare jak severozapadni vetar. Temperature će biti osetno niže u odnosu na prethodne dane, maksimalne temperature neće prelaziti 25 stepeni.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…