Sa današnjim danom prema klimatološkom kalendaru stigla je zima, dok prema astronomskom kalendaru zima stiže za 20 dana. Prve dane klimatološke zime obeležiće smena sunca i oblaka uz temperature iznad prosečnih vrednosti (naročito jutarnje).

Pozna jesen (Izvor: slo-foto.net)
Pozna jesen (Izvor: slo-foto.net)

Sredu će obeležiti umereno do potpuno oblačno vreme sa tek kraćim sunčanim intervalima ponegde, a u prvom delu dana moguća je i slaba kratkotrajna kiša mestimično. Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 6°C, a maksimalne dnevne od 8 do 13°C. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni.

U četvrtak i petak očekuje se pretežno sunčano vreme, a u jutarnjim satima moguća je pojava sumaglice ili magle mestimično – naročito u petak na istoku Srbije. Temperature će se u jutarnjim satima kretati između 2 i 5°C, a u toplijem delu dana od 10 do 15 stepeni. U četvrtak će duvati slab vetar promenljivog smera, a u petak se očekuje slab do umeren jugoistočni vetar.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…