Nakon prolaznog zahlađenja čije ćemo posledice osećati još samo ponegde sutra, već u ponedeljak sledi osetniji porast temperatura. Toplo će biti i u utorak, dok u sredu sledi novo prolazno pogoršanje. Kakvo se vreme očekuje (orijentaciono) do kraja naredne nedelje, saznajte u nastavku ovog teksta.

Proleće u februaru (Zrenjanin) – 24.02.2015 (Foto: Ilijevski / I Love Zrenjanin)

Naredni dani topliji, u utorak i do 20°C

Naredne dane obeležiće pretežno sunčano do umereno oblačno vreme, do srede će biti suvo i bez padavina. Svakim danom biće sve toplije. Slab jutarnji mraz očekuje se samo u nedelju, dok će ga posle biti samo u planinskim predelima. U nedelju će duvati slab vetar promenljivog smera u većini predela, a u košavskom području će duvati umeren jugoistočni. U utorak u prvom delu dana duvaće slab do umeren vetar južnih smerova, u drugom delu dana umeren južni i jugozapadni, na zapadu i jugozapadu povremeno jak, naročito u višim predelima.

U nedelju će se jutarnje temperature kretati između -2 i 2°C, maksimalne dnevne od 9 do 15°C. U ponedeljak jutarnje temperature kretaće se između 1 i 5°C, a maksimalne dnevne od 14 do 17°C. Utorak donosi još više temperature, jutarnje će se kretati između 4 i 8°C, a maksimalne dnevne od 16 do 20 stepeni.

U sredu novo prolazno zahlađenje

Već u noći između utorka i srede na severu i zapadu zemlje očekuje se jače naoblačenje sa kišom, koje će se u sredu tokom dana premestiti i preko ostalih predela zemlje. Već do sredine dana na severu i zapadu sledi delimično razvedravanje. Pored kiše i zahlađenja duvaće i pojačan severozapadni vetar, a u većini planinskih predela očekuje se sneg. Snežna granica spustiće se prema današnjem numeričkom materijalu na oko 1000mnv.

U sredu će se maksimalne temperature prema današnjim analizama kretati između 9 i 14°C, ali će to zavisiti od tačnog vremena prolaska fronta – tako da je još uvek podložno promeni.

Želite prognozu za vašu lokaciju? Detaljniju prognozu za svoju ili vama najbližu lokaciju možete saznati na našoj stranici desetodnevne prognoze.

Od 2 do 5. marta ponovo toplije

Od četvrtka će ponovo uslediti period toplijeg i većinom suvog vremena. Od četvrtka do kraja naredne nedelje bi trebalo biti suvo i većinom pretežno sunčano. Dnevne temperature će se u četvrtak kretati oko i malo ispod 15°C, a već od petka ponovo iznad 15°C. Slab jutarnji mraz moguć je samo u četvrtak ujutru.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…