Sedmica koja je danas otpočela većim delom biće u znaku pretežno sunčanog vremena i temperatura iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Sa hladnim frontom koji nas očekuje u četvrtak stiže i prolazno zahlađenje, u četvrtak i petak temperature će biti primerenije dobu godine, a u sredu poslepodne i četvrtak tokom dana očekuju se lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Maksimalne temperature u regionu (GFS) - sreda 13. apr 2016
Maksimalne temperature u regionu (GFS) – sreda 13. apr 2016

UTORAK:

Pretežno sunčano i toplo. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar, na krajnjem severu i istoku zemlje pojačan. Jutarnje temperature biće između 5 i 9°C, a maksimalne dnevne od 21 do 24°C.

BEOGRAD: Pretežno sunčano i toplo vreme. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura oko 8°C, a maksimalna dnevna do 23 stepena.

SREDA:

U prvom delu dana pretežno sunčano, a u poslepodnevnim i večernjim časovima promenljivo oblačno sa ređom pojavom pljuskova i grmljavine na severu i zapadu zemlje, kao i u planinskim predelima. U većini mesta ostaće suvo. Vetar slab do umeren, južni i jugozapadni. Jutarnje temperature kretaće se između 8 i 12°C, a maksimalne dnevne od 23 do 26°C.

BEOGRAD: U prvom delu dana pretežno sunčano, poslepodne promenljivo oblačno uz malu šansu za lokalni pljusak u večernjim satima. Jutarnja temperatura 12°C, maksimalna dnevna oko 26 stepeni.

ČETVRTAK:

U četvrtak će preovladavati promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa intervalima sunčanog vremena. Tokom čitavog dana biće uslova za pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom i to u celoj zemlji. Sredinom dana i u poslepodnevnim časovima očekuju se „dobri“ parametri za razvoj jačih nevremena, naročito južno od Dunava, pa je tako moguća i pojava gradonosne oblačnosti. Vetar uglavnom umeren zapadni i severozapadni, tokom prolaska fronta i u okviru lokalnog razvoja oblaka jak. Minimalne temperature kretaće se od 10 do 14°C, a maksimalne dnevne od 20°C na krajnjem severu do 26°C na krajnjem jugu i istoku zemlje.

BEOGRAD: Biće promenljivo oblačno sa intervalima sunčanog vremena. Kako će atmosfera biti nestabilna, tokom čitavog dana biće uslova za prolazne pljuskove sa grmljavinom, a naročito sredinom dana i u poslepodnevnim satima. Jutarnja temperatura 14°C, maksimalna dnevna do 22 stepena.

PETAK:

U petak ponovo pretežno sunčano. Na severu će biti neznatno toplije u odnosu na četvrtak, a južno od Kragujevca hladnije u odnosu na prethodni dan.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…