Republički hidrometeorološki zavod je na svom sajtu meteoalarm.rs izdao najviši stepen upozorenja za meteorološke pojave – i to za Beograd, Srem i zapadnu Srbiju. Opasno vreme važeće je za 5 regiona (narandžasta boja), dok će vreme u četvrtak biti potencijalno opasno u 3 regiona (žuta boja).

Meteo alarm RHMZ-a za 15.05.2014Crvena boja predstavlja količinu padavina veću od 40mm/12h u Sremu i Zapadnoj Srbiji, odnosno 60mm/12h u Beogradu. Reč je o izuzetno obilnim padavinama. Za Srem i Beograd izdato je i upozorenje na udare vetra jače od 17m/s, koje je važeće i za celu teritoriju AP Vojvodine.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…