U sredu i četvrtak u Srbiji i okruženju zadržava se promenljivo oblačno i nestabilno vreme uz lokalne pljuskove praćene grmljavinom, a u sredu su ponegde moguće i vremenske nepogode sa gradom, obilnom kišom i jakim vetrom. Temperature će biti u okviru prosečnih vrednosti, kako minimalne tako i maksimalne. Jutarnje temperature kretaće se između 15 i 19ºC, a maksimalne dnevne od 26 do 29ºC.

Sinoptička situacija (GFS) - 23.07.2014

Narednih dana i dalje ćemo biti pod uticajem ciklonske aktivnosti koja će nam i narednih dana obezbeđivati promenljivo i nestabilno vreme. Kako bude izmicala tekuća sedmica očekuje se pomerenje ciklonske aktivnosti dalje ka istoku, dok bi na nas sve uticajnije delovao anticiklon sa severa Evrope (vidljiv na iznad priloženoj karti).

U sredu se očekuje slabo izraženo severozapadno strujanje oblaka, a u noći ka četvrtku čak i zapadno. U četvrtak tokom dana očekuje se zapadno i jugozapadno visinsko strujanje. U sredu će u prizemlju duvati slab do umeren severozapadni vetar, a u četvrtak slab severnih  i zapadnih smerova.

Već u četvrtak očekuje nas znatno ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, dok je pojava vremenskih nepogoda u potpunosti isključena. I u petak bi bilo promenljivo oblačno vreme sa sunčanim periodima, ali uglavnom suvo. Temperature će biti u porastu, pa se od petka do kraja sedmice ponovo očekuju maksimalne temperature oko i preko 30ºC.

Desetodnevna prognozaDetaljnu prognozu za vašu lokaciju možete pogledati ovde ili klikom na sliku iznad.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…