U nedelju će u Srbiji preovladavati oblačno vreme, povremeno sa kišom. Padavine će najpre zahvatiti jug zemlje, da bi se tokom dana širile ka severu. U Vojvodini, a naročito na krajnjem severu veći deo dana ostaće suvo. Tek kasno popodne i u večernjim časovima kiša se očekuje i u tim predelima. Očekuje se da u proseku padne između 10 i 15mm vodenog taloga za 24h, što će dobro doći poljoprivrednim kulturama.

Sinoptička situacija (GFS) - 01.03.2014

Jutarnje temperature u nedelju kretaće se između 3 i 6°C, a maksimalne dnevne od 8°C na krajnjem jugu i istoku, do 14°C na krajnjem severu zemlje. Vetar slab do umeren istočni. U višim planinskim predelima padaće sneg.

U ponedeljak će preovladavati pretežno do potpuno oblačno vreme, još ujutru i pre podne mestimično sa kišom – naročito na području Vojvodine. Minimalne temperature između 3 i 6°C, maksimalne dnevne od 9 do 13 stepeni. Vetar slab jugoistočni. Na višim planinama provejavaće sneg.

U utorak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Ponegde, a najpre na jugu i istoku zemlje može biti slabe kratkotrajne kiše, i to sa većim šansama u drugom delu dana. Temperature u manjem porastu u odnou na ponedeljak, pa će biti na gornjoj granici normale ili malo iznad. Minimalne će se kretati između 3 i 6°C, a maksimalne od 10 do 15°C. Vetar slab do umeren istočni i jugoistočni.

Nastavak perioda donosi takođe promenljivo vreme – sa kišom povremeno, i uz temperature u granicama normale za prvu dekadu marta. Snega može biti samo u najvišim planinskim predelima (Kopaonik, Stara Planina…).

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…