U naredna tri dana nastavlja se uticaj polja povišenog vazdušnog pritiska na vreme u našoj zemlji, koje će nam obezbeđivati uglavnom suvo i pretežno sunčano vreme, ali će sutra severne predele ipak zahvatiti oslabljeni hladni front, pa se očekuje nešto više oblačnosti u celoj zemlji, uz lokalnu pojavu kiše u Vojvodini, i to u drugom delu dana i tokom noći ka utorku. Već u drugom delu noći i u jutarnjim satima u utorak, doći će do razvedravanja.

Sinoptička situacija (ECMWF) - 18.02.2014

Dakle, u ponedeljak će u našoj zemlji preovladavati promenljivo oblačno vreme, južno od Beograda sa intervalima sunčanog vremena, u Vojvodini sa znatno više oblanosti – u drugom delu dana sa kišom mestimično. U proseku će pasti između 2 i 4mm vodenog taloga na području Vojvodine. Jutarnje temperature između 0 i 9°C, maksimalne dnevne od 11°C na krajnjem severu, do 19 stepeni na jugu zemlje. Vetar slab promenljivog smera, u Vojvodini poslepodne i uveče severozapadni.

U utorak pretežno sunčano u celoj zemlji. Minimalne temperature od 3 do 7°C, maksimalne dnevne od 14 na severu, do 20 stepeni na jugu zemlje i u centralnim predelima. Vetar slab, južni i jugoistočni.

Sreda će biti najverovatnije najtopliji dan naredne nedelje. Očekuje se malo do umereno oblačno vreme, uz intervale sunčanog vremena. Vetar slab južni i jugozapadni. Jutarnje temperature između 4 i 10°C, maksimalne od 16 do čak 22°C

U četvrtak se očekuje naoblačenje sa kišom i padom temperature. Detaljnije  u sledećoj prognozi.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…