U četvrtak i petak zadržaće se umereno do potpuno oblačno vreme sa mestimičnom pojavom kiše, ali i sunčanih intervala. U košavskom području duvaće umeren do jak jugoistočni vetar koji će u južnom Banatu imati i udare olujne jačine. Temperature će u četvrtak biti u granicama proseka ili malo iznad, dok se u petak očekuje manji pad temperatura.

Vetar 10m (MP-GFS) - 15. okt 2015 18UTC
Vetar 10m (MP-GFS) – 15. okt 2015 18UTC

ČETVRTAK:

Umereno do potpuno oblačno sa sunčanim periodima, ali i mestimičnom kišom i pljuskovima – naročito u drugom delu dana i to na zapadu i severu zemlje. U Timočkoj i Negotinskoj krajini niska oblačnost i magla, dok se duži sunčani intervali očekuju na jugu i jugoistoku zemlje gde će biti i najtoplije. U košavskom području duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u južnom Banatu sa olujnim udarima! Jutarnje temperature kretaće se između 7 i 13°C, a maksimalne dnevne od 13°C na krajnjem istoku do 22°C na jugu i zapadu zemlje.

BEOGRAD: Umereno do potpuno oblačno, u poslepodnevnim i večernjim satima sa povremenom kišom. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura oko 12°C, a maksimalna dnevna do 19 stepeni.

Detaljniju prognozu za svoju lokaciju uvek možete potražiti u našoj DESETODNEVNOJ PROGNOZI, uz izbor jednog od ponuđena dva numerička modela, kao i period od 3 odnosno 10 dana.

PETAK:

U petak bez bitnije promene, ali uz još više oblačnosti i češću pojavu padavina. Preovladavaće pretežno do potpuno oblačno vreme sa tek ređim sunčanim periodima i povremenom kišom i lokalnim pljuskovima. Na krajnjem istoku zadržavaju se niski oblaci i magla. U košavskom području duvaće uglavnom jak jugoistočni vetar, ponegde sa udarima olujne jačine. Vetar u večernjim satima u slabljenju. Minimalne temperature kretaće se između 8 i 13°C, a maksimalne dnevne od 12°C na istoku do 20°C na jugu zemlje.

BEOGRAD: Pretežno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom, a mogući su i lokalni pljuskovi. Duvaće uglavnom jak jugoistočni vetar koji će u večernjim satima biti u slabljenju. Minimalna temperatura 13°C, maksimalna dnevna 17°C.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…