Konstantnom uticaju ciklonske aktivnosti na vreme u našoj zemlji došao je kraj. U narednom periodu dominiraće polje povišenog vazdušnog pritiska – anticiklon. To znači da će kišu i oblake zameniti sunce i toplije vreme. Jedino se u četvrtak očekuje lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom.

Suncee
U utorak i sredu očekuje se pretežno sunčano vreme uz porast temperatura. U utorak će jedino na istoku i jugoistoku biti nešto više oblaka, i to u prvom delu dana. U utorak će duvati uglavnom slab južni i jugoistočni vetar koji će biti u pojačanju, dok se u sredu očekuje uglavnom umerena košava, naročito u košavskom području gde će na udare biti i jaka. Minimalne temperature u utorak od 4 do 9ºC, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 18 do 21ºC. U sredu još toplije, u jutarnjim satima između 6 i 12ºC, a tokom dana od 20 do čak 24 stepena.

Sinoptička situacija (GFS) - 08.05.2014

Jedino se u četvrtak očekuje promenljivo oblačno vreme uz lokalnu pojavu pljuskova, koji će ponegde biti praćeni grmljavinom. Biće i dosta sunčanih intervala, a temperatura će uz okretanje vetra na zapadni i severozapadni biti u manjem padu. Već u petak više sunca uz ponovni porast temperatura, koje će u najtoplijem delu dana prelaziti 20ºC.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…