U prva tri dana predstojeće sedmice u Srbiji, ali i u većem delu regiona, zadržava se umereno do potpuno oblačno vreme povremeno sa kišom. U sredu bi se planinski predeli u Srbiji iznad 1500mnv mogli i simbolično zabeleti. Oblačno vreme, srećom sprečiće pojavu jutarnjih mrazeva u nižim predelima, a dnevne temperature kretaće se većinom izneđu 10 i 14°C (normala ugl. između 16 i 20°C).

Ukupne padavine u širem regionu (ned-pon-uto) NMMB
Ukupne padavine u širem regionu (ned-pon-uto) NMMB

PONEDELJAK:

Pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom u većem delu zemlje. Više padavina na zapadu i jugozapadu zemlje, a najmanje na krajnjem severu gde se očekuju samo simbolične količine kiše.

Jutarnje temperature kretaće se između 5 i 8°C, a maksimalne dnevne od 11 do 14°C. Vetar slab do umeren istočni i severoistočni.

BEOGRAD: Pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom, najviše sredinom dana. Jutarnja temperatura oko 8°C, a maksimalna dnevna do 13 stepeni.

UTORAK:

U utorak se zadržava pretežno do potpuno oblačno vreme, u većini predela sa povremenom kišom. Očekuju se još za nijansu niže temperature u odnosu na ponedeljak, tako da će vremenske prilike više podsećati na kraj oktobra / početak novembra. Tokom utorka očekuje se uglavnom između 10 i 15mm vodenog taloga.

Jutarnje temperature kretaće se između 5 i 8°C, a maksimalne dnevne od 10 do 13°C. Vetar uglavnom slab, severni i severozapadni.

BEOGRAD: Oblačno, povremeno sa kišom, uglavnom poslepodne i uveče. Jutarnja temperatura oko 8°C, a maksimalna dnevna oko 11 stepeni.

SREDA:

Ni u sredu ništa novo. Tokom većeg dela dana pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa slabom kišom, a u sredu će biti uslova da ponegde i zagrmi – uglavnom u planinskim predelima. Kasno poslepodne i uveče na zapadu i severu zemlje očekuje se delimično razvedravanje, pa se očekuje da naredna noć bude hladnije u odnosu na prethodne. U višim planinama u sredu može biti i vlažnog snega.

Minimalne temperature kretaće se između 5 i 8°C, a maksimalne dnevne od 10 do 14 stepeni.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…