Prognozirati vreme u sinoptičkoj situaciji kakva se očekuje u naredna 2-3 dana nije neka mudrost, tako da ćemo u tekstu koji sledi samo ukratko reći o očekivanim vremenskim prilikama u novogodišnjoj noći kao i tokom prvog dana nove godine u većim gradovima Srbije, ali i na planinama. Prognoza će svakako biti od koristi svima, a posebno onima koji planiraju da najluđu noć provedu na gradskim trgovima.

Vreme u novogodišnjoj noći 2016
Vreme u novogodišnjoj noći 2016

Subotica: U novogodišnjoj noći biće pretežno vedro sa slabim do umerenim jugoistočnim vetrom. Temperatura će tokom večeri i prvog dela noći kretati -5°C. U petak tokom dana pretežno do potpuno oblačno, a moguća je i po koja pahulja snega. Jutarnja temperatura oko -7°C, maksimalna dnevna do -1°C. Ledeni dan.

Novi Sad: Tokom večeri pretežno vedro i hladno. Oko ponoći živa u termometru će se kretati oko -4°C. U petak pretežno do potpuno oblačno, uz male šanse za po koju pahulju snega. Jutarnja temperatura -6°C, a maksimalna dnevna oko 0°C.

Zrenjanin: Kao i u ostatku Vojvodine novogodišnja noć će biti pretežno vedra i hladna, sa slabim do umerenim jugoistočnim vetrom. Temperatura će se kretati oko -4°C. U petak pretežno do potpuno oblačno, uz male šanse za po koju pahulju snega. Minimalna temperatura iznosiće -6°C, a temperatura će se u u najtoplijem delu dana kretati oko 0°C.

Beograd: Novogodišnja noć pretežno vedra uz slab do umeren jugoistočni vetar. Temperatura će se u ponoć kretati oko -4°C. Minimalna temperatura u petak oko -5°C, a maksimalna dnevna oko 0°C. Preovladavaće pretežno do potpuno oblačno vreme uz mogućnost provejavanja snega.

Loznica / Valjevo: Noć pretežno vedra. Tokom dana u petak pretežno do potpuno oblačno uz mogućnost za koju pahulju snega. Temperatura u večernjim časovima i prvoj plovini noći ka petku oko -6°C. Minimalna temperatura u petak i do -8°C, a maksimalna dnevna oko 0°C.

Kragujevac: Tokom noći pretežno vedro. Tempoeratura oko -6°C. U petak u prvom delu dana pretežno sunčano, poslepodne naoblačenje sa mogućim slabim snegom. Jutarnja temperatura oko -8°C, a maksimalna dnevna do 0°C.

Niš: Pretežno vedra novogodišnja noć uz temperaturu oko -6°C u ponoć. U petak u prvom delu dana pretežno sunčano, poslepodne očekuje se jače naoblačenje. Jutarnja temperatura oko -8°C, maksimalna dnevna oko nula stepeni.

Negotin / Zaječar: Novogodišnja noć će biti pretežno vedra kao i u većem delu zemlje. Temperatura oko -7°C. U prvom delu dana u petak pretežno sunčano, poslepodne i uveče pretežno do potpuno oblačno i uglavnom suvo. Jutarnja temperatura i do -10°C, maksimalna dnevna oko -1°C.

Vranje: Novogodišnja noć pretežno vedra i hladna. Živa u termometru spustiće se na oko -7°C. U petak tokom većeg dela dana pretežno sunčano, a naoblačenje stiže tek uveče. Jutarnja temperatura oko -10°C, a maksimalna dnevna do 0°C.

Numeričku prognozu vremena možete pratiti i u okviru naše desetodnevne prognoze. Sutra tokom dana sledi novi članak na našem portalu, pisaćemo o vremenskim prilikama u prvim danima 2016. godine. Postoje dobre naznake da će veći deo Srbije i regiona konačno dobiti i snežni pokrivač. Zato budite uz nas u četvrtak 31. decembra.

Kopaonik: Pretežno vedra i vrlo hladna noć. Živa u termometru oko ponoći spustiće se blago ispod -10°C. U petak pre podne pretežno sunčano, poslepodne oblačno sa mogućim slabim snegom. Jutarnja temperatura i do -15°C, maksimalna dnevna neće prelaziti -5°C.

Stara Planina: Pretežno vedra i veoma hladna noć. U novogodišnjoj noći živa u termometru će se spustiti na ispod -10°C, dok maksimalna temperatura u petak neće prelaziti -5°C. Tokom većeg dela dana biće pretežno sunčano, dok naoblačenje stiže uveče.

Zlatibor: Tokom novogodišnje noći pretežno vedro i hladno. Temperatura oko -10. U petak pretežno do potpuno oblačno, a kraći sunčani periodu mogući su u prvom delu dana. Poslepodne su moguće slabe snežne padavine. Jutarnja temperatura oko -12°C, a maksimalna dnevna oko -3°C.

Aktivnosti našeg tima možete pratiti i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Google+.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…