Danas je u Srbiji preovladavalo nestabilno vreme, uz lokalnu pojavu pljuskova, koji su ponegde bili praćeni i grmljavinom. Slično vreme očekuje nas i sutra, s tim što će najviše šansi za kišu biti u centralnim i južnim predelima, kao i na istoku zemlje. Istovremeno, u Vojvodini će biti uglavnom suvo. Temperature će biti uglavnom na donjoj granici normale. U jutarnjim satima između 1 i 7°C, a tokom dana u intervalu od 12 do 17 stepeni.

Sinoptička situacija (GFS) - 11.04.2014

Za vikend se očekuje stabilnije vreme uz porast temperatura. Sporadičnih pljuskova može biti samo na planinama. Jutra će biti sveža, a mrazeve ne treba očekivati. Vetar slab, uglavnom zapadni i severozapadni, u nedelju u drugom delu dana u Vojvodini umeren. Minimalne temperature između 3 i 8°C, a maksimalne dnevne u intervalu od 16 do 20°C, a nešto topliji dan biće nedelja.

Lepo i stabilno vreme zadržaće se i početkom naredne nedelje, uz temperature iznad normale za drugu dekadu aprila, u najtoplijem delu dana ponegde i preko 20°C.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…