Narednih dana na području Srbije preovladavaće promenljivo oblačno i uslovno nestabilno vreme sa ređom pojavom pljuskova i grmljavine. Očekuju se i duži sunčani periodi, a temperature će biti u granicama višegodišnjeg proseka odnosno malo iznad. Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar, u zonama pljuskova lokalno i jak.

Cumulonimbus zaklanja sunce (Izvor: hqworld.net)
Cumulonimbus zaklanja sunce (Izvor: hqworld.net)

Ređe lokalne nestabilnosti narednih dana

Prolazak oslabljenog hladnog fronta u utorak u drugom delu dana izazvaće manju destabilizaciju atmosfere u naredna dva do tri dana. Uz dnevni razvoj oblačnosti, uglavnom u poslepodnevnim satima, očekuje se ređa pojava pljuskova sa grmljavinom. U utorak više šansi za lokalnu kišu ima Vojvodina, a u sredu predeli južno od Kragujevca. U većini predela će se ipak zadržati suvo vreme bez padavina.

Manji pad temperatura u sredu

U sredu se očekuje i manji, jedva osetan, pad temperatura. U utorak će se minimalne temperature kretati između 15 i 19°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 28 do 32 stepena. U sredu, jutarnje temperature kretaće se između 15 i 19 stepeni, a maksimalne dnevne od 26 do 30°C. U četvrtak se očekuju za nijansu niže jutarnje temperature, dok se dnevne neće menjati u odnosu na sredu.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…