Narednih dana na području Srbije preovladavaće promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Atmosfera će biti blago nestabilna, pa će u utorak biti uslova za lokalne pljuskove u planinskim, a u sredu i u ostalim predelima. U većini mesta ipak će ostati suvo, a temperature će biti svakim danom sve više. Od četvrtka oko i preko 30°C.

Sinoptička situacija (GFS) - 18. jul 2016
Sinoptička situacija (GFS) – 18. jul 2016

Promenljivo uz duže sunčane intervale i ređe pljuskove do četvrtka

U utorak i sredu preovladavaće promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Atmosfera će biti blago nestabilna, tako da će biti uslova za lokalne pljuskove, naročito u planinskim predelima južno od Save i Dunava. U većini drugih predela biće suvo, mada su u sredu kratkotrajni pljuskovi mogući i u ostalim predelima, uključujući i Vojvodinu. Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar.

U četvrtak i petak biće pretežno sunčano.

Temperature u postepenom porastu

Temperature će biti u postepenom porastu, pa će tako svakim danom biti sve toplije. Minimalne temperature kretaće se u utorak između 14 i 18°C, a maksimalne dnevne od 25 do 28°C. U sredu minimalne temperature kretaće se kao i prethodnog dana od 14 do 18 stepeni, a maksimalne dnevne od 26 do 29 stepeni.

U četvrtak i petak biće još toplije, pa će tako maksimalne temperature dostizati i blago prelaziti 30°C. Minimalne temperature ostaće ispod 20°C, tako da će noćni sati biti prijatni za spavanje, za razliku od većine dana prethodne sedmice.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…