U Srbiji se narednih dana zadržava promenljivo i nestabilno vreme sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. U utorak kao i u sredu u prvom delu dana uglavnom će se zadržati suvo vreme, dok se više padavina ponovo očekuje u sredu u drugom delu dana i u četvrtak – kada nas očekuje novi hladni front koji će dodatno sniziti temperature u našoj zemlji. Temperature se zadržavaju u okvirima normale do kraja ove sedmice, a temperature će u četvrtak i petak ponegde biti čak i malo ispod proseka.

Selo Vrdila (Kraljevo) - 4. jun 2015 (Foto: Mlađan Banjac)
Selo Vrdila (Kraljevo) – 4. jun 2015 (Foto: Mlađan Banjac)
UTORAK:

Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima uz ređu pojavu pljuskova. U prvom delu dana zadržaće se uglavnom suvo vreme, dok se u drugom delu dana očekuje tek ređa pojava pljuskova koji mogu biti praćeni grmljavinom. Vetar uglavnom umeren zapadni i severozapadni. Jutarnje temperature kretaće se između 15 i 18°C, a maksimalne dnevne od 26 do 29°C.

SREDA:

U sredu u prvom delu dana uglavnom malo do umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima, dok se u drugom delu dana očekuje povećanje oblačnosti uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom mestimično – naročito u kasnim poslepodnevnim i večernjim časovima. Vetar u prvom delu dana promenljivog smera i slab, u drugom delu dana slab do umeren. Jutarnje temperature kretaće se između 14 i 18°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 27°C na severu zemlje do 31°C na jugu.

ČETVRTAK:

U četvrtak nas očekuje hladni front uz novi pad temperatura – što će se više odraziti na temperature u petak. Preovladavaće umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Biće uslova i za jači razvoj oblaka uz vremenske nepogode na lokalnom nivou, a padavine se u četvrtak za razliku od prethodna dva dana očekuju u većem delu zemlje. Vetar slab do umeren promenljivog smera, ali uglavnom zapadni i severozapadni. Jutarnje temperature kretaće se između 14 i 18°C, a maksimalne dnevne od 25°C na severu do 29°C na jugu zemlje.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…