Sve do kraja aktuelne sedmice odnosno meseca naše područje biće pod uticajem polja povišenog vazdušnog pritiska koje će nam obezbeđivati uglavnom pretežno sunčano i suvo vreme uz temperature u granicama proseka, a u danima vikenda i malo ispod. Već danas u poslepodnevnim satima počeće da duva košava koja će narednih dana dobijati na snazi uz izraženiju istočnu (hladniju) komponentu.

Sinoptička situacija (MP-GFS) - 30. okt 2015
Sinoptička situacija (MP-GFS) – 30. okt 2015

Narednih dana u košavskom području (Podunavlju i Pomoravlju) duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, a u južnom Banatu sa olujnim udarima – naročito u subotu prema današnjoj prognozi. Košava će znatno smanjiti mogućnost za formiranje noćnih i jutarnjih magli, pa će tako počev od srede magla i niski oblaci u većem delu zemlje biti znatno ređa pojava. Sa druge strane, kako to obično biva u košavskim situacijama, Timočka i Negotinska krajina tokom većeg dela dana biće u niskim oblacima i magli uz niže temperature u odnosu na osatak zemlje.

Maksimalne temperature u sredu će se kretati od 12°C na istoku do 19°C na zapadu zemlje, a u četvrtak od 11 do 18°C. U petak se očekuju za 2 do 3 stepena niže temperature, a u danima vikenda i do 5 stepeni niže u odnosu na sredu i četvrtak.

Detaljniju prognozu za naredna tri dana možete pročitati na stranici naše trodnevne prognoze.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…