U Srbiji se do kraja ovog vikenda, ali i u prvoj polovini predstojeće sedmice zadržava pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Maksimalne temperature kretaće se oko i malo iznad 35°C, a tropske noći će takođe biti česta pojava – naročito u gradskim sredinama. Prema sadašnjim očekivanjima pad temperatura nas očekuje u četvrtak ili petak (3. ili 4. septembra).

Tmax 2m (GFS) - 1. septembar 2015
Tmax 2m (GFS) – 1. septembar 2015

NEDELJA:

U nedelju će preovladavati pretežno sunčano vreme uz dosta visoke oblačnosti koju će sunčevi zravci uglavnom probijati. Biće vrlo toplo. Minimalne temperature kretaće se između 16 i 21°C, a maksimalne dnevne od 34 do 37°C. U prvom delu dana duvaće uglavnom slab, a u drugom umeren istočni i jugoistočni vetar.

BEOGRAD: Pretežno sunčano i vrlo toplo uz slab do umeren istočni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura 21°C, a maksimalna dnevna 36°C.

PONEDELJAK:

Pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, u vetra će biti najviše u Banatu. Jutarnje temperature kretaće se od 17 do 23°C, a maksimalne dnevne biće između 35 i 37°C.

UTORAK:

Vreme se neće bitnije menjati ni u utorak. Zadržava se pretežno sunčano i za ovo doba godine vrlo toplo vreme. Vetar slab do umeren i promenljivog smera – najčešće istočni i jugoistočni. Jutarnje temperature kretaće se oko 20°C, a maksimalne dnevne oko 35 stepeni.

Stabilno i vrlo toplo vreme prema sadašnjim izgledima zadržava se do četvrtka 3. septembra, a u delu zemlje i do petka 4. septembra. Nakon toga do kraja predstojeće sedmice treba očekivati primerenije temperature koje bi se tokom dana kretale uglavnom između 26 i 30°C, što znači da osetnijeg zahlađenja za sada nema na vidiku. Takođe, očekuje se destabilizacija uz lokalne pljuskove sa grmljavinom od četvrtka.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…