Narednih dana zadržaće se nestabilno vreme u našoj zemlji, uz lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom. Ipak, u većini narednih dana ne očekuje se neka izražena nestabilnost, i pojava pljuskova sa grmljavinom neće biti tako učestala. Istovremeno, sa severa Evrope pristizaće nešto svežiji vazduh, pa će temperature biti primerenije dobu godine, u petak i za vikend čak i ispod normale.

Narednih dana bićemo pod uticajem ciklonske aktivnosti, kojoj će biti izloženi i veći deo centralne i istočne Evrope. Dakle, očekuje nas promenljivo oblačno vreme uz dosta sunčanih intervala, ali i lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom. Danas je jače nevreme zahvatilo Šabac i Valjevo, javlja RTS.

Sinoptička situacija (GFS) - 29.05.2014

Sreda će generalno biti stabilnija od četvrtka, pa će pojava lokalnih pljuskova biti vrlo retka. U četvrtak nas ponovo očekuju jači razvoji oblaka ponegde. Minimalne temperature kretaće se između 10 i 15ºC, a maksimalne dnevne od 22 do 26ºC. Vetar uglavnom slab, zapadni i severozapadni.

U petak se kod nas očekuje i prolazak hladnog fronta, pa će duvati pojačan severozapadni vetar. Biće i kiše, koja bi ponegde mogla biti i obilnijeg karaktera, prema trenutnim očekivanjima na istoku i jugoistoku zemlje. Maksimalne temperature biće oko, ponegde čak i ispod 20ºC. Detaljnije o vremenu u petak i za vikend, u novoj prognozi sutra ili u četvrtak.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…