Tokom preostala tri radna dana ove sedmice u Srbiji će preovladavati pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Za sada, sve ide po „planu“ odnosno razvoj meteo situacije u skladu je sa našom srednjoročnom prognozom objavljenom u nedelju. U sredu, četvrtak i petak očekuje nas veoma toplo vreme sa maksimalnim temperaturama većinom iznad 35°C – naročito u četvrtak i petak kada će živa u termometru ponegde dostizati i 39 stepeni. Ređi lokalni pljuskovi mogući su samo u petak i to u planinskim predelima.

Kraljevo - 25. maj oko 19h (Foto: Mlađan Banjac)
Kraljevo – 25. maj oko 19h (Foto: Mlađan Banjac)
SREDA:

Pretežno sunčano i vrlo toplo. Duvaće slab vetar promenljivog smera, uglavnom istočni i severoistočni. Jutarnje temperature kretaće se između 17 i 22°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 34 do 37°C.

BEOGRAD: Pretežno sunčano i vrlo toplo. Jutarnja temperatura 22°C, na periferiji grada oko 20°C, a maksimalna dnevna do 36°C.

ČETVRTAK:

Zadržava se pretežno sunčano i vrlo toplo vreme. Vetar slab do umeren promenljivog smera, uglavnom severoistočni. Minimalne temperature kretaće se od 18 do 23 stepena, a maksimalne dnevne biće između 34 i 38 stepeni Celzijusa.

BEOGRAD: Kao i u ostatku zemlje zadržava se sunčano vreme. Minimalna temperatura oko 23 stepena, a maksimalna dnevna 37 stepeni.

PETAK:

U petak nas očekuje malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. U kasnijim poslepodnevnim satima očekuje se lokalni razvoj oblaka, a samo u planinskim predelima moguća je i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom. Biće veoma toplo. Jutarnje temperature kretaće se između 18 i 24°C, a maksimalne dnevne kretaće se od 35 do čak 39°C.

BEOGRAD: Zadržava se pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Jutarnja temperatura iznosiće 24°C, a maksimalna dnevna može dostići 38°C.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…