Sredu i četvrtak obeležiće pretežno sunčano i postepeno sve toplije vreme. U petak temperature slične onim u četvrtak, pa i nešto više, ali će preovladavati promenljivo oblačno i nestabilno vreme uz lokalne pljuskove, koji bi ponegde mogli biti praćeni grmljavinom. Još u sredu će duvati pojačan vetar severnih smerova.

Temperatura 1500m (MP-GFS) - 23. april 2015
Temperatura 1500m (MP-GFS) – 23. april 2015
SREDA:

Pretežno sunčano uz prohladno jutro i topliji dan u odnosu na utorak. Duvaće uglavnom umeren vetar severnih smerova, ponegde na udare i jak, u večernjim satima u skretanju na istočni i jugoistočni. Jutarnje temperature između 3 i 7ºC, a maksimalne dnevne od 16 do 19ºC.

ČETVRTAK:

Zadržava se pretežno sunčano vreme, uz više temperature u odnosu na prethodni dan. Duvaće slab do umeren vetar promenljivog smera, uglavnom jugoistočni. Minimalne temperature u intervalu od 4 do 9ºC, a maksimalne dnevne između 19 i 22 stepena.

PETAK:

U petak će uz nešto više oblaka preovladavati promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Biće nestabilno, pa se uglavnom sredinom i u drugom delu dana uz lokalni razvoj oblaka očekuju lokalni pljuskovi koji mogu biti praćeni grmljavinom. Prema trenutno dostupnom materijalu veću šansu za lokalne pljuskove imaju zapadni i severni predeli zemlje. Jutarnje temperature kretaće se između 6 i 11ºC, a maksimalne dnevne od 20 do 23 stepena Celzijusa.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…