Naslov ovog članka odnosno prognoze jeste nešto poduži jer se ne može ukratko opisati kakvo nas vreme očekuje narednih dana. Očekuje se česta smena sunca i oblaka (odnosno lokalne kiše), uz temperature uglavnom u granicama proseka. U Timočkoj i Negotinskoj krajini u svim danima biće hladnije u odnosu na ostatak zemlje, a od srede će u košavskom području duvati umeren do jak jugoistočni vetar koji u južnom Banatu može imati udare i olujne jačine.

Jesen
Jesen

UTORAK:

U utorak ujutru mestimično se očekuje magla ili niska oblačnost, a naročito na krajnjem istoku zemlje. Dalje tokom dana u većem delu zemlje pretežno sunčano, dok se u poslepodnevnim satima na severu i zapadu Vojvodine očekuje naoblačenje, a tokom večeri i u ostatku pokrajine i na zapadu zemlje. Na severu Vojvodine biće uslova i za slabu kišu. Duvaće slab, u poslepodnevnim i večernjim satima u košavskom području umeren istočni i jugoistočni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 7°C, a maksimalne dnevne od 12°C na krajnjem istoku do 18°C na krajnjem zapadu zemlje.

BEOGRAD: Ujutru moguća magla ili niska oblačnost, tokom dana pretežno sunčano i toplije. U večernjim časovima naoblačenje, ali se zadržava suvo vreme. Minimalna temperatura oko 6°C, a maksimalna dnevna do 17°C.

SREDA:

U sredu pretežno do potpuno oblačno vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima. Značajnije padavine se ne očekuju, a u nekim predelima zadržaće se i suvo vreme. Duži sunčani periodi očekuju se jedino na jugu i jugoistoku zemlje. U košavskom području duvaće umeren, na udare jak jugoistočni vetar, u ostatku zemlje većinom slab. Minimalne temperature kretaće se između 7 i 11°C, a maksimalne dnevne od 11°C na krajnjem istoku do 19°C na zapadu zemlje.

BEOGRAD: Pretežno do potpuno oblačno i tokom većeg dela dana suvo. Postojaće uslovi za slabu kišu ili lokalni pljusak. Duvaće umeren, na udare jak jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura 10°C, a maksimalna dnevna do 17°C.

ČETVRTAK:

U četvrtak promenljivo oblačno i većinom suvo. Kiša i pljuskovi mogući su na zapadu i severu zemlje. Detaljnije u narednim prognozama. U košavskom području duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u južnom Banatu sa udarima olujne jačine. U ostatku zemlje vetar uglavnom umeren. Temperature će biti u porastu, u najtoplijem delu dana živa u termometru oko 20°C, osim na krajnjem istoku.

Vetar 10m u četvrtak kasno poslepodne (MP-GFS) - 15.okt 2015
Vetar 10m u četvrtak kasno poslepodne (MP-GFS) – 15.okt 2015

BEOGRAD: Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura oko 20 stepeni.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…