Radne dane nove sedmice obeležiće uglavnom malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i bez značajnijih padavina. Gotovo svakodnevno biće lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a naročito u utorak i sredu. Kako padavine neće zahvatati veća područja, u većini mesta ostaće suvo. Temperature će biti iznad prosečnih vrednosti, u većini dana maksimalne temperature će se kretati od 26 do 30°C.

Septembarski CB kod Zrenjanina (Foto: Matija Uglješin)
Septembarski CB kod Zrenjanina (Foto: Matija Uglješin)

Zahlađenje tek u danima vikenda:

Jača promena vremena očekuje se tek u danima predstojećeg vikenda. Do prodora hladnijeg vazduha najverovatnije će doći u nedelju 18. septembra, dok će u subotu biti predfrontalnih nestabilnosti.

Danas do kraja dana malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, poslepodne uz ređu pojavu pljuskova. Vetar slab do umeren istočni i jugoistočni. Dnevne temperature kretaće se do 30 stepeni, koliko se očekuje i u Beogradu. U 11 sati najtoplije je u Banatskom Karlovcu gde je izmereno 29°C, dok je najniža temperature izmerena Požegi – 20 stepeni. Od planinskih predela najniža temperatura je na Kopaoniku – 15°C.

 UTORAK:

U utorak u prvom delu dana pretežno sunčano, poslepodne uz dnevni razvoj oblačnosti promenljivo oblačno uz ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom. Više šansi za kišu u odnosu na ostale predele biće na području Vojvodine i jugozapadne Srbije.

Jutarnje temperature kretaće se između 15 i 19°C, a maksimalne dnevne od 26 do 30°C. Vetar slab, ređe umeren, istočni i jugoistočni.

SREDA:

U prvom delu dana uglavnom pretežno sunčano, poslepodne promenljivo oblačno uz ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom. Najveća šansa za lokalnu kišu na zapadu i severu zemlje. Biće toplo.

Jutarnje temperature kretaće se između 14 i 18°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 26 do 29 stepeni. Vetar slab i promenljivog smera (uglavnom istočni), u zonama lokalnih pljuskova pojačan.

ČETVRTAK:

U četvrtak u prvom delu dana pretežno sunčano, dok se u drugom delu dana sa zapada i jugozapada očekuje umereno naoblačenje. Reč je uglavnom o visokim i srednjim oblacima koji ne donose padavine. U četvrtak većinom suvo i bez pljuskova.

Temperature bez promene u odnosu na sredu, minimalne između 14 i 18°C, a maksimalne dnevne od 26 do 29 stepeni Celzijusa.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…