I u naredna tri dana, tačnije do vikenda bićemo pod uticajem polja niskog vazdušnog pritiska, koje će u našim krajevima uslovljavati nestabilno vreme uz lokalnu pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom. Doduše, očekuje se i više sunca nego što je to bio slučaj u prva dva dana ove sedmice. Temperature će biti u postepenom porastu, u četvrtak i petak većinom oko 25ºC. U danima vikenda treba očekivati potpunu stabilizaciju vremena, uz maksimalne temperature blizu 30ºC. 

U sredu, četvrtak i petak zadržaće se nestabilno vreme, uz lokalnu pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom. Svakim danom, biće sve više sunčanih intervala, a temperature će postepeno rasti. Do petka gotovo da neće biti vetra, pa ćemo i pored nižih temperatura osećati sparinu usled velike vlažnosti u vazduhu. U petak će duvati pojačan severozapadni vetar, uz temperature u okviru normale. Od vikenda na vreme u našim krajevima uticaće anticiklon.

Sinoptička situacija (GFS) - 21.06.2014

U sredu će se minimalne temperature kretati između 12 i 15ºC, a maksimalne dnevne od 21 do 26ºC. Biće promenljivo oblačno sa sunčanim periodima, i nestabilno uz lokalne pljuskove sa grmljavinom – uglavnom južno od Beograda, dok bi se na području Vojvodine zadržalo uglavnom suvo vreme.

U četvrtak takođe nestabilno, uz ponovo veću šansu za padavine južnije od glavnog grada, i to uglavnom u centralnim i južnim predelima, kao i na istoku. Jutarnje temperature biće u intervalu od 12 do 16ºC, a maksimalne dnevne ponovo između 21 i 26ºC.

U petak će pojava kiše i pljuskova biti već dosta ređa, a u danima vikenda očekuje se i potpuna stabilizacija uz suvo vreme i dosta sunca i toplije vreme.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…