Nakon 7 do 10 dana anticiklonarnog vremena (u zavisnosti od dela zemlje) od sutra u drugom delu dana ponovo ćemo biti pod uticajem ciklonske aktivnosti. Ciklon će u naše krajeve stići iz Sredozemlja, a na vreme u našoj zemlji uticaće 4 do 5 dana, odnosno do drugog dana vikenda. Cikon će usloviti vetrovito vreme – najpre pojačanu košavu od utorka do petka, dok će u petak i subotu duvati pojačan severni i severozapadni vetar. U utorak će se zadržati suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima, dok će padavina biti mestimično od srede, a najviše treba očekivati u petak i subotu. Uprkos nestabilno vremenu, nešto niže temperature očekuju se samo u sredu, dok će četvrtak biti najtopliji dan sa temperaturama i preko 20ºC!

Sinoptička situacija (ECMWF) - 25. mart 2015
Sinoptička situacija (ECMWF) – 25. mart 2015
Sinoptička situacija (ECMWF) - 27. mart 2015
Sinoptička situacija (ECMWF) – 27. mart 2015
UTORAK:

U utorak će preovladavati malo do umereno oblačno i toplo vreme sa dužim sunčanim intervalima. Utisak će kvariti pojačan jugoistočni vetar koji će u košavskom području biti umeren do jak. Jutarnje temperature će se kretati između 3 i 6ºC, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 11ºC u Timočkoj i Negotinskoj krajini do čak 20ºC na krajnjem zapadu zemlje.

SREDA:

U sredu nas očekuje već znatno više oblaka pa će preovladavati umereno do potpuno oblačno vreme, sa kišom mestimično. Ne očekuju se značajnije padavine, a najviše će ih biti sredinom i u drugom delu dana u južnim i jugozapadnim predelima. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području (naročito Vojvodini) na udare i olujne jačine. Minimalne temperature kretaće se između 4 i čak 10ºC, a maksimalne dnevne biće između 11 i 16 stepeni – kao i prethodnog dana hladnije će biti na krajnjem istoku zemlje, ali će ovoga puta najtoplije biti na severu i seveoistoku.

ČETVRTAK:

U četvrtak će preovladavati promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Biće uslova i za kišu mestimično, uglavnom u drugom delu dana. Duvaće uglavnom umeren jugoistočni vetar, u prvom delu dana u košavskom području ponegde na udare i jak. U drugom delu dana očekuje se slabljenje vetra. Jutarnje temperature kretaće se između 5 i 10 stepeni, a maksimalne dnevne od 15 do čak 22 stepena!

Podsetićemo, danas je Svetski meteorološki dan. Ukoliko vam se sviđaju naše prognoze, lajkujte, šerujte ili plusnite! Podelite prognozu sa svojim prijateljima i time pomozite naš rad.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…