U petak i za dane vikenda preovladavaće promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme sa sunčanim intervalima. Svakog dana će biti uslova za lokalni razvoj konvektivne oblačnosti uz pljuskove sa grmljavinom, a nešto veću šansu imaće petak i nedelja. Temperature će biti iznad do znatno iznad normale, živa u termometrima će u najtoplijem delu dana u petak i subotu ponegde dostizati 24ºC, a drugog dana vikenda i 26ºC.

Padavine 6h (MP-GFS) - 24. april 2015
Padavine 6h (MP-GFS) – 24. april 2015

 

ML Cape (MP-GFS) - 24. april 2015
ML Cape (MP-GFS) – 24. april 2015
PETAK:

Promenljivo oblačno sa sunčanim periodima i nestabilno. Od sredine dana uz lokalni razvoj oblaka ima uslova za pljuskove praćene grmljavinom. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 7 i 13ºC, a maksimalne dnevne od 20 do 24ºC.

SUBOTA:

Zadržava se promenljivo oblačno vreme, ali uz manje oblaka u odnosu na petak. Takođe će biti uslova za po koji lokalni pljusak sa grmljavinom, ali će te šanse biti manje u odnosu na petak i nedelju i u najvećem delu zemlje zadržaće se suvo vreme. Duvaće uglavnom slab vetar južnih smerova. Jutarnje temperature kretaće se između 7 i 12ºC, a maksimalne dnevne od 21 do 24 stepena.

NEDELJA:

U nedelju bez bitnije promene – promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i nestabilno. Ređa pojava pljuskova sa grmljavinom očekuje se u drugom delu dana. Duvaće slab do umeren, uglavnom južni i jugozapadni vetar. Minimalne temperature biće u intervalu od 9 do 14 stepeni, a maksimalne dnevne od 22 do čak 26 stepeni Celzijusa!

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…