Danas će tokom većeg dela dana u Srbiji preovladavati stabilno i malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim periodima. Povećanje oblačnosti očekuje se kasnije poslepodne i uveče kada se očekuju i ređi pljuskovi sa grmljavinom – uglavnom u zapadnim i južnim predelima. U košavskom području u prvom delu dana duvaće umeren, na udare jak jugoistočni vetar, dok se uveče očekuje uglavnom umeren severozapadnjak u najvećem delu zemlje. Maksimalne temperature kretaće se između 29 i 32°C.

Potok i šuma na planini Goč - 10. avg 2015 (Foto: Mlađan Banjac)
Potok i šuma na planini Goč – 10. avg 2015 (Foto: Mlađan Banjac)

SREDA:

U sredu u prvom delu dana promenljivo oblačno i uglavnom suvo. U drugom delu dana razvedravanje uz više sunca. Vetar slab, ređe umeren, promenljivog smera. Minimalne temperature kretaće se između 16 i 20°C, a maksimalne dnevne od 28 do 31°C.

ČETVRTAK:

U četvrtak se očekuje pretežno sunčano i toplije vreme, temperature će ponovo biti iznad prosečnih vrednosti. Jutarnje temperature kretaće se od 15 do 20°C, a maksimalne dnevne biće između 30 i 34 stepena. Duvaće slab do umeren istočni i jugoistočni vetar.

Nakon prolaznog i slabog osveženja u sredu, sledi novi talas tropskih temperatura, o kome ćemo detaljnije pisati još danas.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…